joi, 1 iunie 2023

DE LA BIBLIOTECA ”MIHAI EMINESCU” CRINGILA, N.S.W. - Donație de CARTE

 



DE LA BIBLIOTECA ”MIHAI EMINESCU”

CRINGILA, N.S.W.

 

 

Iubiți Români-Australieni,

 

Doresc să VĂ anunț despre un gest frumos de dăruire de carte românească a Prof. Dr. ADRIAN BOTEZ din Adjud, jud. Vrancea, România. Un colet cu 6 cărți le-am primit de la domnia sa, pe data de 1/06/2023.

Relația mea cu scriitorul și poetul Adrian Botez, nu este nouă. În biblioteca familiei mele se află la raft de onoare mai multe cărți dăruite nouă. Transmitem și cu această ocazie, „Mulțumirile noastre cele mai frățești, sincere, din inimi curate!”

 



Cărțile dăruite:

 

1-”Jurnalul unui tăietor de lemne” (degete între solstiții) Ed. RAFET, , Rm.Sărat, 2021, (291 pagini) – poeme

2-”Rubaiyatele boteziane” Ed.RAFET, Rm.Sărat, 2021, (122 pagini) -poeme

3-”Domnia Lebedei” (poezii, poeme și prozopoeme) Ed. RAFET, Rm.Sărat, 2021 (185 pagini)

4-”Ratat de Metafizică” (...stihuri solitare – desfășurând Covorul Zburător – într-o nouă zare) Ed.RAFET, Rm. Sărat , 2022, (102 pagini) poeme

5-”Amurg fără burg”, Ed. RAFET, Rm. Sărat, 2023 (128 pagini) – poeme

6-”Ultimul Ultimatum”, Ed.RAFET, Rm. Sărat, 2023 (154 pagini) – poeme

 

”...De fapt relațiile noastre în domeniul culturii și literaturii românești originează încă din acea vreme a eruditului român, acum la ceruri, iubit de Dumnezeu Hristos, Artur Silvestri. De la acest genial literat și patriot am primit de asemenea, dăruiri din cărțile sale.

Am dragul cu această ocazie să reamintesc mai mulți oameni de seamă care au avut grijă și respect să nu ne lipsească acea Carte Românească. Unii încă sunt în viață, alții plecați în lumea vieții veșnice.

Amintesc din cei în viață: Pr.Al.Stănciulescu-Bârda, Al.Florin Țene, Dimitrie Grama, Ben Todică, Ioan Degău, Pr.Gheorghe Nemeș, Dumitru Găleșanu, Veronica Balaș, Melania Rusu Caragioiu, Pavel Rătundeanu – Ferghete, Ioan Gâf Deac, Maria Berenyi, Mihai Sică, și încă mulți alții având domniile lor dragul a pune și un autograf pe fila cărții dăruite. Apoi, multe și valoroase Reviste de cultură și literatură, (pe hârtie).

Dintre cei plecați la viața veșnică, cu respect și prețuire, amintesc: Artur Silvestri, Ionel Iacob Bencei, Petru Talianu, Viorel Horj, Al.Andrițoiu, Gheorghe Santău, Ioan Țepelea;

”Dumnezeu să-i odihnească în pace” Scrierile și cărțile lor îi vor ține vii pentru totdeauna.

Numeam eu această bibliotecă de familie și o ”Oază” de cultură aici în depărtare, o oază cu apa dulce al izvorului Limbii Române. La această bibliotecă au venit mulți români doritori să împrumute o carte românească, dorită, vin și azi, dar… cu o oarecare încetineală, fiindcă folosind digitalele moderne, mobil, compiuter, deci această artificială inteligență, le dă urgent răspunsurile dorite.

Cartea însă nu e un fier rece, este vie, încorporată ființei omenești de mii de veacuri. Fără carte nu vom putea trăi, nici învăța, nici scrie, nici citi, cartea ne-a devenit o a doua ființă, indispensabilă. Fără carte ne pierdem în timp și spațiu. Ziceam într-o vorbă de duh, convins că spun un adevăr: ”Cartea este viața unui om, iar Omul este o carte în scriere”. SĂ IUBIM CARTEA ȘI SĂ SCRIEM CĂRȚI!

 



Ioan Miclău-Gepianu

13.Mc.Govern Street

CRINGILA, N.S.W.

Australia


 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu