joi, 1 iunie 2023

Dumitru Puiu Popescu - 1 iunie, ziua copilului

 



La 1 iunie, sãrbãtorim ziua copilului,

dupã ce s-a sãrbãtorit în Canada, si Mother's Day - Ziua Mamei.

 

Aceste sãrbãtori îsi au rostul lor, oamenii fiind îndemnati sã-si serbeze copii, sã -si îndrepte gândurile cãtre pãrintii.

Copii de ieri, pãrintii de azi , bunicii de mâine, meritând pretuire, respect, venerare pentru cã au întemeiat familii, au contribuit la asigurarea continuitãtii vietii pe pãmânt, îngrijindu-se apoi de cresterea si educarea copiilor,de apãrarea lor de rele, de învãtãturã si îndrumarea lor în ale vietii pânã ce tinerii si-au lãsat sau îsi pot lãsa"corãbiile proprii sã navigheze". Aceste sãrbãtori, prilejuiesc si reflectii asupra relatilor de familie, a responsabilitãtilor care le avem ca pãrintii pentru copii nostri. Copilul este un produs al dragostei dintre o mamã devotatã si un tatã de nãdejde .

Este de datoria fiecãruia sã contribuie si sã participe efectiv la cresterea si educarea copilului.

 

Azi când si mama si tata lucrezã în aceleasi conditii , este nevoie ca fiecare sã fie responsabil si sã ajute in egalã mãsurã la bunul mers al relatiei de familie.

Intre cei doi trebuie sã fie relatie de prietenie, de armonie, copilul trebuie sa creascã într-un mediu sãnãtos, curat , cei doi trebuie sa fie un exemplu personal.

Ei trebuie sã dovedeascã asta prin hãrnicie, onestitate si întelepciune, prin comunicare pasnicã, prin asigurarea unui climat afectiv sãnãtos, propice cresterii si îndrumãrii atente a copiilor.

 

Cei sapte ani de acasã sunt verificati în atâtea si atâtea situatii.

Din pãcate, in zilele noastre, familia este destabilizatã, aflatã într-un echilibru precar, expusã la tot felul de "înnoiri", tentatii si provocãri, care o îndepãrteazã de menirea ei traditionalã: transmiterea vietii, credinta, valorile umane, deschiderea fatã de semeni, iubirea ca vocatie fundamentalã a omului.

 

Sã sperãm in viitorul dragilor nostri copii, nepotii sau strãnepoti , si sã le dorim viatã lungã în sãnãtate si numai bucurii.

 

Iar celor mari , care pentru pãrintii au rãmas tot copii lor, o urare divinã :

"Cinsteste pe tatãl tãu si pe mama ta, cã sã-ti fie tine bine si sã trãiesti ani multi pe pãmânt".

 

La Mulți Ani copiilor mari și mici, vizionari, inovatori, cuminți, visãtori, ordonați, agitați ... !

 

 

 

In numele grupului de la Observatorul

Dumitru Puiu Popescu

 

 

http://www.observatorul.com/events_main.asp






Cu ocazia Zilei internaționale a copilului , Consulatul General al României la Toronto organizeazã "Ziua micului cãlãtor" la 2 iunie a.c.
Având în vedere cã încã avem pãrinți în comunitate care nu au obținut certificate de naștere și pașapoarte românești pentru copiii nãscuți în Canada, Consulatul General al României la Toronto va presta servicii consulare pentru copii, fãrã programare! Vã așteptãm cu aceastã ocazie specialã într-o salã decoratã pentru copii, cu multe cãrți de povești în limba românã, destinate lecturii, dar și pentru luat acasã.




COMENTARII :


La mulți ani, Ben, copilului din tine, la mulți ani copiilor tăi și o zi minunată în sânul familiei!

Dorina








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu