Incredibil
– o singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism .....!
Alimentându-ne doar cu curmale și apă,
avem posibilitatea de a supraviețui ani întregi.
Curmalele – un fruct extraordinar, care în
multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața.
Se spune că în China există un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de
bază curmalele. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se
recomandă a fi consumate în loc de dulce.
Și pe lângă toate, ele au și proprietăți
curative. Doctorii au stabilit că o scăzută cantitate de zahăr în sânge
provoacă un simț considerabil de foame, însă după consumul doar a câtorva curmale, foamea va dispărea.
Astfel, organismul va fi îndestulat cu o cantitate mică de mâncare, ceea ce va
preveni abuzul de alimente și afectarea stării sufletești.
Acestea conțin 23 tipuri de aminoacizi,
care nu se găsesc în majoritatea altor fructe. La fel, curmalele sunt bogate și
în triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru funcționarea
optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru
persoanele in vârstă.Triptofanul transformă procesul de îmbătrânire în unul mai
lent. Acesta permite într-o oarecare măsură întreruperea procesului de
îmbătrânire a celulelor. Adițional, datorită triptofanului, curmalele au acel
efect ușor calmant și somnifer.
Pe lângă triptofan, curmalele conțin și
alt aminoacid – glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat
de suc gastric. Seleniu – scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întărește
sistemul imunitar și reduce riscul
îmbolnăvirilor cardio vasculare.
Datorită combinației cantității enorme de
zahăr (glucoză și fructoză(26-55%), care se asimilează rapid de organism) cu
vitamina B 5, fructele palmierului de curmale au proprietatea nu doar de a ține
satul, ci și de a recupera forța fizică, energie și prospețimea creierului și a
nervilor.
Ca și majoritatea produselor alimentare de
origine vegetală, curmalele nu conțin colesterol. Valoarea energetică pentru
100 gr. a parții comestibile a fructelor – 142-274 calorii, ușor uscate – 340
calorii. Curmalele conțin de la 40 până la 77,5 componente uscate. Acestea au
puține calorii deci consumați-le fără griji în loc de dulce și nu veți avea
probleme cu cântarul.
Specialiștii susțin ca 10 curmale în zi sunt deajuns pentru a
asigura nevoia zilnică de magneziu, cupru, sulf și jumate din fier, o pătrime
din nevoia de calciu. Astfel consumând doar
curmale și apă poți trai câțiva ani.
Medicina contemporană și-a îndreptat
atenția către acest fruct drept obiect de studii îndelungate, cercetări științifice
datorită căreia au fost descoperite beneficiile acestui produs.
Printre care:
Curmalele nu reprezintă o cale de
transmitere a anumitor bacterii, microbi și paraziți dăunători sănătății;
Curmalele conțin substanțe care nimicesc
bacteriile dăunătoare din organismul omului;
Curmalele – leacul și mâncarea perfecta
pentru cosmonauți și mult mai folositoare decât caviarul;
Curmalele conțin substanțe ce contribuie
încordării puternice a mușchilor
uterului, ceea ce simplifică procesul de naștere la femei, făcându-l mai
rapid și mai puțin dureros;
Curmalele conțin vitamina A care
îmbunătățește vederea;
Datorită vitaminei B, curmalele sunt
folositoare pentru funcționarea și
dezvoltarea normală a sistemului
muscular;
Curmalele îmbunătățesc pofta de mâncare.
Se recomandă consumul curmalelor în
următoarele cazuri:
La stresuri mentale. Se consideră ca
curmalele uscate influențează pozitiv
asupra creierului, mărind productivitatea lui cu 20% si mai mult;
La epuizare și oboseală fizica.Doar peste
jumătate de oră dela consumul curmalelor chiar și către o persoană supra
obosită se întoarce puterea și energia;
La bolile cailor respiratorii;
La bolile cardiovasculare, datorită
conținutului înalt de kaliu;
La anemie;
La prevenirea îmbolnăvirilor stomacului și
intestinelor;
La mărirea cantității spermei la bărbați;
La impotență;
La rău de mare;
La răceală;
La prevenirea pierderii sarcinii;
Pentru fortificarea pereților capilarelor;
Pentru îmbunătățirea sistemului digestiv;
Pentru îmbunătățirea vederii;
Pentru fortificarea circulației sangvine,
și scăderii tensiunii arteriale;
Pentru scăderea efectului secundar al
antibioticelor;
Pentru îmbogățirea laptelui matern cu
vitamine;
Pentru stoparea sîngerării gingiilor;
Pentru micșorarea probabilității formării
chiagurilor de singe;
Pentru lecuirea amețelilor provocate de
bolile urechii interne;
La sindromul premenstrual al femeilor;
La reglarea conținutului de zahăr în
sânge;
La eliminarea din organism a ionilor de
metale grele;
La micșorarea riscului de formare a
cancerului al pancreasului.
Sursă eustiu.ro
Articol relatat de portalul buzaumedia.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu